Originele proclamaties in Tienen: over films, ontbijten en escaperooms

Proclamatie Tienen
Leerlingen van de zesde jaars in de basisscholen nemen afscheid van de lagere school maar door de coronamaatregelen kan dit nog altijd niet zoals vroeger, ook al kan er dit jaar al meer dan in 2020. Twee basisscholen in Tienen zochten en vonden een originele manier om hen uit te zwaaien en wij vonden dat voldoende om er even te gaan kijken.

Basisschool De Luchtballon organiseerde voor de laatstejaars een heuse escaperoom waarbij ze allerlei opdrachten moesten volbrengen om heelhuids uit hun gevangenis te ontsnappen. “We zijn in de leefwereld van de 6de jaars gedoken en gingen op zoek naar hetgeen hen bezighoudt, wat ze graag doen. Aan de hand hiervan bedachten we onze eigen escaperoom maar ook spelletjes om hen bezig te houden. Zo bijvoorbeeld moesten ze boodschappen schrijven op velletjes wc-papier schrijven, een bol zeep opwassen, een kaartenhuis in elkaar steken en veel meer. Als ze uiteindelijk slaagden voor hun opdrachten, konden ze hun afzwaaihoedje gaan zoeken. Het was een leuke bedoening en ik hoop dat we, op deze manier, hen toch een leuk afscheid konden geven”, zegt juf van het 6de jaar Trixie Germeys.

Coronagewijs konden de ouders de avonturen van hun kroost live volgen op de speelplaats via Team.

Lees verder onder de foto.  

proclamatie

Ouders zorgen voor ontbijt

Bij de Toverwijzer in Tienen bedachten ze ook een origineel afzwaaimoment “Elk jaar gaan we met de zesdejaars een ijsje eten en dan mogen ze hun zelfgemaakte afstudeerhoed op. We maken dan ook foto’s in het park en ‘s avonds blijven de kinderen dan slapen op school (cf. foto). Het avondfeestje wordt vergezeld van heerlijke frietjes en een zelfgekozen film en deze formule hielden we dit jaar aan, weliswaar coronaproof. De leerlingen kozen dit jaar voor de film Karatekid en ’s morgens zorgden enkele ouders voor het ontbijt. Om 11 uur organiseerden we dan de proclamatie, in het bijzijn van de kinderen en de ouders. Elk kind kreeg ook een bokaal met complimentjes van hun medeleerlingen, daar kunnen ze dan later nog eens op terugkijken”, besluit directeur An Soontjes.

Slapen op school - proclamatie

Lees meer over