Onthulling masterplan Vianderdomein lokt heel wat nieuwsgierigen

Viander

Honderden buurtbewoners kwamen kijken naar de plannen voor het Vianderdomein. Het masterplan werd voorgesteld en de ontwerpers willen er de belevingswaarde van het domein mee vergroten.

Het  plan is geen definitief plan maar is eerder bedoeld als aanzet om met de buurtbewoners in dialoog te gaan en om ideeën en suggesties te verzamelen.

Het plan voorziet, onder andere, in nieuwe verbindende hoofdroutes in het domein op basis van de aanwezige natuurlijke hoogteverschillen.

Het oude betonnen zwembad zou ook worden opgehoogd om er een veilige speelplas voor kinderen van te maken.

De ontwerpers willen eveneens de talrijke aanwezige bronnen aanwenden om de vijvers te voeden en de overgangen tussen de vijvers in te richten als bijzondere plekken met een nieuwe watertoevoer.

De  stad heeft inmiddels de Reynaerts-boomgaard verworven. Die zal op termijn een andere functie krijgen en onder meer worden aangewend als opvangbekken bij hevige regenval.

Het ontwerpbureau zal ook aanwezig zijn tijdens de infomarkt op de trefdag ‘Ontdek het Tienen van morgen’ op woensdag 7 juni, van  16 tot 20 uur in het Vrijetijdscentrum, Sint-Jorisplein 20 in Tienen. Ook daar kan je kennismaken met hun voorstellen en ideeën en suggesties aanleveren.

Meer informatie over de toekomst van het Vianderdomein lees je in de Passe Partout van 21 juni.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over