Nieuwe didactische keuken wordt sterke troef van PISO in Tienen

Piso keuken
De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de plannen goed voor de volledige renovatie van de didactische keuken van de provinciale school PISO in Tienen. PISO wil zich sterk profileren in het domein horeca en voeding en heeft dus een gedegen keuken nodig”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens, gedeputeerde van Onderwijs.

De bestaande didactische keuken is inmiddels dertig jaar oud en voldoen niet meer aan de vereisten van een degelijke opleiding tot kok en horecamedewerker.

“Een volledige renovatie is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de pedagogische uitdagingen waar de school voor staat”, aldus Coppens. “Wij voorzien € 2.208.602,47 voor de installatie van de nieuwe keuken.” Hiermee onderstreept de school haar ambities voor de succesvolle opleiding Restaurant-Keuken.

“De bestaande keuken, inclusief de toestellen, zal volledig ontmanteld worden. Er komt een nieuwe hygiënische bekleding van de vloeren en wanden. Ook het dak wordt gerenoveerd en geïsoleerd. De keukeninrichting wordt volledig vernieuwd", verduidelijkt Bart Nevens, gedeputeerde voor Gebouwen.

vakverantwoordelijke Liesbeth Ketelslegers: “Onze richting ‘Restaurant-Keuken’ kent succes. Een aantal leerlingen is aan de slag mogen gaan op stageplaatsen zoals in restaurant Kleine Kauter in Boutersem of in het Crowne Plaza Brussels Airport”. Ex-leerlingen hebben hun eigen zaak opgestart, zoals restaurant Louvain d'Anvers in Leuven (samen met zijn ouders), frituur Meerdaal in Oud-Heverlee, Taverne Time Out en Café De Pomp in Boutersem en Brasserie Cumptich. De school werkt ook samen met Horeca Hageland

De renovatie is gepland voor het volgend schooljaar. Tijdens de werken worden de lessen gegeven in tijdelijke keukens in de school en in de omgeving.

Lees meer over