Na zware stormschade in juli 2021 krijgt Bergéstadion nieuwe kleedkamers

Het water stond in de kleedkamers en kantoren een halve meter diep.

In het Bergéstadion in Tienen zijn momenteel de werken aan de gang voor de vernieuwing van de kleedkamers. Tijdens de zomer van 2021 liepen deze zware schade op door overstromingen.

Het stadion liep hierbij erg veel schade op. De kunstgrasmat bleek volledig verloren en ook in de kleedruimtes onder de tribunes waren binnenmuren deels weggespoeld.

“De stad liet, als eigenaar van de accommodatie, een nieuwe kunstgrasmat aanleggen die begin vorig jaar in gebruik genomen werd”, zegt schepen van vrije tijd Wim Bergé. “Momenteel worden de kleedkamers vernieuwd. Deze werden volledig gestript voor de heropbouw.”

Lees verder onder de foto
KVK grasmat
Het kunstgrastapijt werd inmiddels hersteld.

“Bij de vernieuwing worden verbeteringen aangebracht op het vlak van duurzaamheid”, voegt schepen van infrastructuur Tom Roovers toe. “Zo worden de kleedkamers volledig geïsoleerd en voorzien van een waterschot om wateroverlast te voorkomen. Er wordt gewerkt met vandalisme- en waterbestendige materialen. Daarnaast worden de verwarmingsinstallatie en elektriciteit vernieuwd.”

Als de werken volgens plan verlopen, zouden de kleedkamers tegen september klaar moeten zijn. In afwachting werden eerder al tijdelijke kleedkamercontainers voorzien op de parking.

Lees meer over