Na The Voice en K3 zoektocht neemt Jolien nu deel aan Miss Europe Continental: "Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen"

Jolien Noé
Jolien Noé (20) uit Tienen wil graag een bekendheid worden en heeft daar veel voor over. Eerder nam ze deel aan The Voice en de zoektocht naar het nieuwe K3-lid (cf. foto verder in het artikel), vandaag doet ze een gooi naar het kroontje van Miss Europe Continental. “Opgeven staat niet in mijn woordenboek en dit was weer eens wat anders.”

De twee vorige wedstrijden won ze uiteindelijk niet maar dat vindt ze niet erg. “Ik blijf doorgaan en heb mij intussen opnieuw ingeschreven voor The Voice maar ik weet nog niet of ik naar de audities mag. Ik nam ook deel aan de zoektocht naar een stem van Regi maar daar werd ik niet voor geselecteerd. Naast zingen doe ik ook al een poosje modellenwerk en het leek me leuk om aan een miss-verkiezingen deel te nemen. Ik zou ook wel willen deelnemen aan Miss Vlaams-Brabant maar je moet keuzes maken en de Miss Europe Continental leek mij voor nu uitdagender.”

Vandaag zijn er nog vijftien kandidaten over en die zullen op 18 september strijden voor de nationale titel. “De winnaar mag dan naar Italië om het er op te nemen tegen de winnaars in de andere Europese landen. Ik weet nog niet zo goed wat er precies van ons verwacht wordt voor de Belgische finale. Binnenkort is er de officiële fotoshoot en krijgen we ons lint, daarna starten de repetities voor de show. Ik weet in elk geval dat we een deel in jeans moeten doen, eentje naturel en er is ook een badpakkendefilé.”

Lees verder onder de foto. 

Jolien K3

Elk lichaam is mooi

Dat laatste vindt de 20-jarige schone alvast geen probleem. “Ik ben een heel open persoon en vind het allemaal ok maar ik wil toch benadrukken dat er voor mij geen perfecte maten zijn en andere vormen ook moeten kunnen. Trouwens het ideale beeld van een vrouw is al fel bijgestuurd, zelfs paspoppen worden tegenwoordig breder. Ik ga geen extreme moeite doen om af te slanken want ik vind iedereen mooi en volgens mij moet je iedereen nemen zoals hij of zij is. Van mij zou iedereen moeten kunnen deelnemen aan miss-verkiezingen.”

Of ze kans maakt om de nationale titel binnen te halen, willen we nog weten. “Geen flauw idee, ik vind het heel moeilijk om mijn kansen in te schatten en ik ben al blij dat ik bij de laatste 15 deelnemers ben. Ik vind het vooral belangrijk om deel te nemen en ervaring op te doen, elk klein stapje is er eentje naar een grotere toekomst.”

Lees verder onder de foto. 

Jolien en mama

Vriend weet van niets

Mama Peggy Wouters (50-cf. bovenstaande foto) staat in elk geval volledig achter haar dochter en steunt haar in alles wat ze doet. “Als kleuter zong en danste ze al heel graag en wilde ze liefst op een podium staan. Andere kindjes waren onzeker terwijl Jolien straalde als ze op een podium haar ding mocht doen. Ik weet zeker dat het haar op een dag zal lukken want ze doet dit zodanig graag en is super gemotiveerd. Wanneer ze iets wil, gaat ze er voor 200% voor en zo hoort het ook.”

Net als bij haar deelname aan de K3 zoektocht is er ook nu één iemand nog niet op de hoogte. “Mijn vriend weet nog van niets. We gaan binnenkort een weekje samen weg en misschien is het dan wel het goede moment om het hem te vertellen. Ik weet zeker dat hij het super gaat vinden, hij reageerde ook heel positief op mijn K3 avontuur. Ik wil het echt maken, niet zozeer omdat ik beroemd wil worden maar eerder omdat ik mijn dromen wil najagen en waarmaken. Fans hebben lijkt me wel leuk maar vooral een voorbeeld voor anderen zijn is een grote drijfveer voor mij. Ik wil iedereen motiveren om voor zijn of haar dromen te gaan, wat die ook zijn.”

Lees meer over