Man rijdt in op twee politiecombi’s tijdens achtervolging van 25 minuten

politie getevallei

Tijdens een controle in Tienen op zaterdag 13 april nam een wegbestuurder de vlucht. Hij bleek onder alcohol en drugs te zijn. 

De controle vond plaats in de Leuvensestraat om 16.51 uur, waar een 41-jarige bestuurder uit Tienen werd tegengehouden. Dat gebeurde nadat de politie opmerkte dat hij twee verschillende nummerplaten op zijn auto had. Hierop nam de wegbestuurder de vlucht en reed met grote snelheid de ring van Tienen op om zo langs Vissenaken, Stok en Kortenaken te rijden om tenslotte opnieuw te keren richting Tienen. PZ Hageland en PZ Demerdal verleenden eveneens hun medewerking. 

Tijdens de 25 minuten durende achtervolging reed de bestuurder tot twee maal in op twee voertuigen van Getevallei. Op de kruising van de Oplintersesteenweg met de Houtemstraat werd het vluchtende voertuig uiteindelijk tot stilstand gebracht door middel van stop sticks, dat zijn spijkermatten. 

Na zo'n 300 meter kwam het voertuig tot stilstand. Hierop probeerde de man te voet te vluchten maar werd al snel aangehouden om 17.18 uur. Hij had geen rijbewijs en ook geen geldige verzekeringspapieren of inschrijvingsbewijs. Ook was hij onder invloed van alcohol en drugs. Hij werd gearresteerd en kreeg een versnelde dagvaarding voor weerspannigheid en zal midden mei voor de correctionele rechtbank verschijnen.

Lees meer over