Lions Club schenkt 8000 euro opstartkapitaal voor kansenfonds voor mensen met een beperking

cheque

De Lions Club Tienen schenkt Huis inde Stad, een welzijnsorganisatie in Tienen die dag- en woonondersteuning biedt aan personen met een beperking, een cheque van 8000 euro. Ze doen dat via het kansenfonds dat de vzw in het leven riep om bewoners financieel bij te staan. “Wij droomden er al langer van om een kansenfonds in het leven te roepen waarmee wij de bewoners financieel konden bijstaan”, verduidelijkt algemeen directeur Hilde Van Goethem.

Bedoeling van het fonds is bewoners te helpen die onvoldoende middelen hebben om zelfstandiger te gaan wonen en hun studio of kamer in te richten maar ook om financieel te helpen bij het betalen van kledij, vervoerskosten, gsm-abonnementen of andere onkosten.

“Sommige bewoners houden geen zakgeld meer over na de betaling van de noodzakelijke kosten. Vrijetijdsactiviteiten of vorming behoren dan helemaal niet meer tot de mogelijkheden. Dit maakt hun integratie in de samenleving erg moeilijk", luidt het bij de initiatiefnemers.

De Lions Club bracht een startkapitaal van 8000 euro samen, niet zo vreemd want 55 jaar geleden lag de club mee aan de basis van de oprichting van Huis in de Stad.

Lees meer over het initiatief in de volgende Passe-Partout.

Tekst en foto: Rik Poulman