Lions Club schenkt 15.000 euro aan Kankersteunpunt Tienen

cheque

De Lions Club schenkt 15.000 euro aan het Kankersteunpunt in Tienen dat in 1998 werd opgericht door een groep vrijwilligers in samenwerking met het Tiense H. Hartziekenhuis. Kankerpatiënten, maar ook hun familieleden, kunnen er terecht bij vrijwilligers in het H.Hartziekenhuis voor een babbel. Het geld verzamelden ze met een show die ze organiseerden in buurgemeente Glabbeek.

Die vrijwilligers geven ook informatie over lichaamsverzorging en make-upadvies. Patiënten krijgen er bovendien gratis hulpmiddelen om zich thuis comfortabel te voelen.

“Met de steun van de gemeente Glabbeek en burgemeester Peter Reekmans organiseerden in het voorjaar een Gatsby-party met meer dan 200 gasten die konden proeven van de sfeer van de jaren '50. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het Kankersteunpunt Tienen en wordt gebruikt voor de aankoop van werkingsmaterialen”, zegt voorzitter Herman Ullens.

Op donderdag 23 november organiseert de serviceclub, in de Manège in Tienen, een optreden van Bert Van Looy, samen met de VRT-bigband, er staat ook een gastoptreden van Ben Vanderweyden op het programma. “Met de opbrengst willen wij  ’t Prieeltje, een kleinschalig dagverblijf voor kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking, helpen om een nieuwe snoezelruimte in te richten met een waterbed en onderbouw met trilvloer.”

Kaarten voor het concert bestel je via de website van de serviceclub.