Leerlingen PISO Tienen doen nachtje door voor goede doel

speransa

Leerlingen van de derde graad Gezondheids- en Welzijnswetenschappen (GW) van het PISO hebben er een 24-uren lessenmarathon opzitten. Zij gingen deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor de vzw Speransa. Doodmoe maar gelukkig gingen ze naar huis.  

GW heeft er over de jaren al verschillende edities van zo’n lessenmarathon opzitten, telkens om een goed doel mee te helpen organiseren. Het zit zo’n beetje in het DNA van de leerlingen die deze opleiding volgen om zich te engageren voor anderen.

Overdag kregen de leerlingen gewoon les. Daarna was het tijd voor ontspanning, samen te eten en voor een aantal activiteiten. Samen zingend rond een kampvuur gingen ze de nacht in. De papa van een van de leerlingen die brandweerman is, kwam vertellen over zijn werk. En uiteraard ging er veel aandacht naar de werking van de vzw Speransa zelf.

Lees verder onder de foto
speransa2

“Wij helpen bij het realiseren van dolfijn ondersteunende therapie voor kinderen van 3 tot en met 18 jaar met verstandelijke en/of motorische beperking(en)”, vertelt Kristof Vangoidsenhoven, voorzitter van de vzw. “Die therapie kan de kwaliteit van de dagelijkse ontwikkeling van kinderen met dergelijke beperkingen gevoelig verhogen.”

Personen die deze bijzondere inspanning van de leerlingen waarderen, kunnen nog steeds een bedrag storten op rekening BE95 0012 0762 6758 met als mededeling ‘lessenmarathon Speransa’.

Op de website www.speransa.be vind je meer informatie over de vzw.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over