Leerlingen basisschool Immac worden verwelkomd in ultramodern schoolgebouw

30 augustus 2022 | 19u06 | Gepost door rik.poulman@te…
immac1

Leerlingen en leerkrachten van de vrije basisschool Immac aan de Alexianenweg starten het schooljaar in een gloednieuwe school. Details moeten nog worden afgewerkt, maar het schooljaar kan zonder problemen aanvangen. De school heeft zelfs genoeg leerkrachten en dat is vandaag de dag al bijna een uitzondering.

Ruim drie jaar geleden werden de vorige gebouwen met de grond gelijk gemaakt. Al die tijd kregen de kinderen les in een vleugel van de naastliggende secundaire school. De oppervlakte die de vroegere school innam, wordt nu verdeeld tussen het nieuwe schoolgebouw, een woonblok en een ruime ondergrondse garage.

Lees verder onder de foto
immac2
Vandaag kwamen ouders en kinderen al eens poolshoogte nemen

Alle zeilen werden bijgezet om de school tegen 1 september in gereedheid te brengen. Dat lukt maar net. Het resultaat mag alleszins gezien worden. Deze school is echt wel een juweeltje waar de kinderen in een bijzonder gastvrije omgeving worden opgevangen: ruime luchtige lokalen, een aparte turnzaal voor kleuters en lagere schoolkinderen, een ruime refter, ontspanningslokalen en zelfs buitenklassen. “Wij hebben hier 12 klassen voor het lager onderwijs en 8 kleuterklassen”, verduidelijkt directeur Robbe Hindryckx. “Wij gaan ook van start met een instapklas waar de leerlingenpopulatie in de loop van het schooljaar kan uitgroeien tot 48 kleutertjes.”

Lees verder onder de foto's
immac3
Kleuterklas
immac buitenklas
buitenklas

Door de school te bouwen met drie bouwlagen en een kelderverdieping is de nuttige oppervlakte tegenover de vorige school bijna verdubbeld. Op het dak liggen 80 zonnepanelen en met de nieuwe bouwnormen is deze school bijna energieneutraal.

Tekst en foto's: Laurien Holsbeeks en Rik Poulman.

immac4
opendeur2
SJCa
Ook, in het Sint Jozefscollege in de Bekaflaan was het feest, ook hier werden er voldoende leerkrachten gevonden. Foto: SJCA Bekaflaan

Lees meer over