Langer gratis parkeren in betaalzones

parkeren

Vanaf 1 juli mag je een half uur gratis parkeren in betaalzones in Tienen. Zo hoef je niet langer te vrezen voor een duur ticket als er wat meer klanten voor jou staan bij de bakker of de krantenwinkel. “Met de maatregel geven wij de lokale handel een duwtje in de rug”, zegt schepen van Financiën Bram Delvaux (Open VLD).

De stad Tienen besteedt de concessie voor het betalend parkeren opnieuw uit aan Apcoa. De overeenkomst gaat in op 1 juli voor een periode van 10 jaar. Het parkeerbedrijf werd weerhouden na een procedure waarin nog drie kandidaten een dossier indienden. Nieuwigheid hierbij is alvast dat je vanaf de zomervakantie een halfuur gratis mag parkeren in de betaalzones.

“Ook tijdens de laatste drie vrijdagen en zaterdagen van december blijft het gratis parkeren gedurende twee uren behouden voor het eindejaarshoppen”, voegt schepen van Mobiliteit Liesbeth Vanderloock (CD&V) eraan toe. “Het halve dagtarief, dat een tijdje geleden verlaagd werd van 30 naar 25 euro, en de overige parkeertarieven blijven behouden.”

Medische zorgverleners kunnen nog steeds een jaarabonnement aan een voordelig tarief nemen en ook de bewonersparkeerkaart blijft bestaan. Voor deelvoertuigen van Cambio wordt een vrijstelling van retributie voorzien.

Schepen Delvaux: “In de loop van de maand september wordt de nieuwe Centrumparking langs de Alexianenweg in gebruik genomen en zal de parkeershop, nu gevestigd op de Grote Markt, naar deze locatie verhuizen. Hierover wordt nog op het juiste moment gecommuniceerd.”

Lees meer over