Laatste dag kermis ontaardt in zware vechtpartij

Vechtpartij

De Grote Markt in Tienen was op de laatste dag van de Tiense kermis, ook bekend als de Dag Van De Lege Portemonnees, het decor voor een massale vechtpartij. Het ging er fel aan toe en zeven verdachten werden opgepakt.

De feiten speelden zich af op maandag 27 juni rond 20.20 uur. Toen kregen de agenten van de politiezone Getevallei een oproep voor een vechtpartij op de Grote Markt. Bij aankomst zagen ze hoe heel wat mensen met mekaar op de vuist gingen.

"Rond 20.20 uur kregen we een oproep over een vechtpartij op de Grote Markt. Bij aankomst en ondervraging van de slachtoffers bleek dat het om een zwaar uitgevallen discussie ging waarbij een twintigtal personen waren betrokken. De slachtoffers zelf hadden geen idee waarom ze werden aangevallen. Een aantal daders ging lopen voor onze aankomst, toch konden zeven mogelijke verdachten worden aangehouden. De ondervragingen zijn nog steeds bezig, maar mede omdat er minderjarigen bij de vechtpartij betrokken waren, moet er door het parket een advocaat worden aangesteld. Daardoor kan het wel iets langer duren", luidt het bij de ordediensten.

Tekst en foto: Laurien Holsbeeks

Lees meer over