Koning fiets zorgt voor extra verkeersmaatregelen

Juwelier Wim Ruelens rijdt al dertig jaar mee in de koers met volgwagen

In Tienen zijn er van donderdag 27 juli tot en met vrijdag 29 juli een aantal extra verkeersmaatregelen van kracht. Enerzijds omdat er gekoerst wordt en anderzijds omdat een wielerclub haar 100ste verjaardag viert. Wij zetten de maatregelen voor u op een rijtje.

Op donderdag 27 juli gaat in de Stad de Stadsprijs van de Ronde van Vlaams-Brabant.

De maatregelen gelden van 10 tot 17 uur en in heel wat straten mag jedan niet parkeren of stilstaan. Dat geldt voor de Sint-Laurentiusstraat, Goetsenhovenplein, Dreefstraat, Tiensebaan (tussen Dreefstraat en Hannuitsesteenweg), Oude Weg, Wulmersumsesteenweg (tussen Oude Weg tot Ranshovenstraat), Ranshovenstraat, Houbaertstraat, Kraaiweg (tussen Houbaertstraat en Keienpoelweg), Keienpoelweg, Eliksemstraat (tussen Keienpoelweg en Brouwerijstraat), Ezemaalstraat, Wulmersumsesteenweg (tussen Ezemaalstraat en Meerstraat) en de  Meerstraat.

Op het hele parcours (met uitzondering van de Hannuitsesteenweg) geldt een eenrichtingsverkeer in de richting van de wielerwedstrijd.

Vrijdag vindt in de stad de derde rit van de Ronde van Vlaams-Brabant plaats en ook dan gelden er extra verkeersmaatregelen van 10.30 toto 17 uur.

Die dag mag je niet parkeren of stilstaan in fr Oude Heerweg, Putstraat, Processieweg (tussen Putstraat en Houbaertstraat), Kraaiweg (tussen Houbaertstraat en Keienpoelweg), Keienpoelweg, Eliksemstraat (tussen Keienpoelweg en Brouwerijstraat), Ezemaalstraat, Wulmersumsesteenweg (tussen Ezemaalstraat en Meerstraat), Meerstraat, Oude weg, Wulmersumsesteenweg (tussen Oude weg tot Ranshovenstraat), Ranshovenstraat, Houbaertstraat (tussen Ranshovenstraat en Bosveldstraat), Bosveldstraat, Van Audenhovestraat, Wulmersumsesteenweg (tussen Van Audenhovestraat en Vluchtweg), Vluchtweg, Vliegpleinweg en Eigenmortel.

Op het hele parcours geldt ook dan een eenrichtingsverkeer in de richting van de wielerwedstrijd, met uitzondering van de Hannuitsesteenweg.

Nog meer verkeersmaatregelen

Tenslotte mag je ook de Oude Heerweg in Hakendover niet in, tussen het kruispunt met het Schoolpad en het kruispunt met de Hollestraat, op vrijdag 28 juli van 18 tot 23.45 uur, parkeren is er eveneens verboden. Die avnd viert een wielerclub er haar 100ste verjaardag.  

Op vrijdag 28 juli ’23 geldt van 18.00 uur tot 23.45 uur een verkeers- en parkeerverbod in de Oude Heerweg in Hakendover, tussen het kruispunt met het Schoolpad en het kruispunt met de Hollestraat, voor de viering van het 100-jarig bestaan van een wielerclub.

Lees meer over