Komt er handelszaak of woonruimte in station van Tienen?

8 juni 2023 | 11u00 | Gepost door redactie
stationsgebouw

In het najaar wil de NMBS werk maken van een nieuwe invulling en renovatie van het stationsgebouw in Tienen. De maatschappij gaat na de zomer op zoek naar partners hiervoor.

De NMBS maakte haar plannen bekend op de eerste Trefdag in Tienen weet HNB.

De spoorwegmaatschappij kiest voor een andere invulling van de stationsgebouwen omdat, zo zegt ze, de verwachtingen van de klanten veranderen. Omdat er maar 12% nog een ticket koopt aan het loket hebben ze daarvoor minder ruimte nodig en kunnen ze stations anders gaan invullen.

Het marktonderzoek dat de NMBS na de zomer start heeft als doel een partner te vinden die het gebouw een nieuwe invulling kan geven na de restauratie want het station in Tienen is verloederd en daaraan wil de maatschappij iets doen. De NMBS denkt onder andere aan een een partner die bijvoorbeeld het gebouw kan omvormen tot handels- of woonruimte en de maatschappij is in overleg met de stad om te kijken wat wel of niet mogelijk is.

Er komen trouwens ook 2 fietsparkings, eentje vooraan voor 800 fietsen en achteraan een fietsparking die in een nieuwe groene zone komt.

De NMBS zal, samen met Infrabel, ook de perrons restaureren, eerder gebeurden er al werken aan de perrons langs spoor 1 en 4, nu zijn de anderen aan de beurt.

De plannen voorzien ook in nieuwe schuilhuisjes en perronluifels en ook de verlichting wordt vernieuwd.

Lees meer over