Komt er binnenkort een Albert Heijn in Tienen, bevoegd schepen start alvast gesprekken op

Albert Heyn

Komt er binnenkort een Albert Heijn in Tienen? Dat is de vraag na een post van schepen Bram Delvaux (Open Vld) op zijn sociale media.”Vandaag samen met een collega van onze dienst RO overleg gehad met een expansiemanager van Albert Heijn. Stad Tienen staat hoog op hun agenda als geprefereerde ligging waar ze zich willen vestigen. Ze zetten hun zoektocht verder naar een geschikte locatie in onze stad en gaan aan de slag met onze suggesties”, luidde het daar.

Wanneer we Bram telefoneren bevestigt hij de intenties van de keten.  “Er is inderdaad een verkennend gesprek geweest met Albert Heijn, waarbij het initiatief van beide kanten kwam. De Nederlandse supermarktketen heeft reeds veel winkels in België en is voortdurend aan het zoeken om uit te breiden. En ook langs onze kant vonden wij het een goed idee, want ik hoor regelmatig van onze inwoners dat die hiervoor naar andere steden moeten rijden, terwijl er in Tienen zowel vraag als voldoende plaats is.”

De schepen hoopt alvast dat de komst van de goedkopere keten ook zal zorgen voor een verschil in prijs bij de concurrentie.

“Door deze winkelketen binnen te halen, die producten aan goedkopere prijzen kan aanbieden, zullen andere supermarkten ook moeten volgen. Ze hebben trouwens ook een ander aanbod dan andere supermarkten in Tienen. Ik ben echt overtuigd dat deze supermarkt een meerwaarde zal zijn voor onze stad.”

Hoe, waar en wanneer er een Albert Heyn komt in de stad is nog niet bekend, daarvoor is het te vroeg. “Dit was een verkennend gesprek en nu zal het onderzoek langs hun kant starten. Voor mij mag deze winkel op een goed bereikbare plaats in het centrum komen. Suggesties over een locatie zijn altijd welkom”, besluit de schepen.

Tekst: Laurien Holsbeeks