Jeugdboekenmaand in bib Tienen

bib
Maart is jeugdboekenmaand en dat betekent dat ook in de bib van Tienen het één en ander te beleven valt.

Dit jaar heeft de jeugdboekenmaand, een campagne voor kinderen en jongeren tussen drie en vijftien jaar oud, het thema 'Sport en Spel'. "Spelen en bewegen zijn goed voor je. De bib Tienen zet van 1 tot en met 31 maart haar mooiste en tofste boeken over sport en spel en eveneens haar spellen en games in de kijker. De Tiense basisscholen kunnen deze maand genieten van een bibspel en auteurslezingen. Ook voor het grote publiek zijn er tal van activiteiten", zo klinkt het bij de stad Tienen.

Workshop ABC

Tijdens de workshop 'ABC Speel je mee?', ontwerp je je eigen pagina van het grote alfabetboek, een atelier vol taalgrapjes, rijm, ritme, fantasie en kolder. Dit gaat door op zaterdag 16 maart. Kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen deelnemen. 

Er zijn twee sessies: van 10-11.30 uur voor de letters A tot M en van 11.30-13 uur voor de letters N tot Z. Inschrijven is gratis en kan via tienen.bibliotheek.be/jeugdboekenmaand-2024.

Bordspelvoormiddag

Op zaterdag 30 maart organiseert de bib samen met de Tiense Spellenclub Dokapi een bordspelvoormiddag. Kinderen van acht tot twaalf jaar zijn welkom om leuke bordspellen te ontdekken en deze samen uit te testen. Dit gaat door van 10 tot 12 uur. Inschrijven is niet nodig.

Lees meer over