Inbrekers ook aan de slag in Tienen en Zoutleeuw

Twee inbraken in zelfde straat in Kessel-Lo

Niet alleen in Tielt-Winge en Bekkevoort waren inbrekers de voorbije dagen aan de slag, ook in Tienen en Zoutleeuw werd op verschillende plaatsen ingebroken of probeerden onbekenden dat in elk geval.

Op dinsdag 11 januari kreeg de politie, rond 19.32 uur, een melding binnen van inbraaksporen aan een woning in de 22ste Liniestraat. De daders probeerden er in te breken via een verandadeur maar slaagden niet in hun opzet.

Diezelfde dag, rond 23.22 uur, braken onbekenden binnen in een woning langs de Utsenakenweg. Hier slaagden de daders er wel in te woning betreden en doorzochten het volledige gebouw, zowel de gelijkvloers als de bovenverdieping. In eerste instantie leken de dieven aan de haal te zijn gegaan met twee laptops, een gsm, juwelen en 500 euro cash mar later werden de laptops en de gsm teruggevonden in de tuin.

Op woensdag 12 januari sloegen dieven dan weer toe in de Putstraat rond 00.29 uur. Het is nog onduidelijk hoe de daders binnen geraakten. Ze gingen er vandoor met 3 polshorloges, cash geld en een paar schoenen.

Ook in Zoutleeuw waren dieven op pad. Op dinsdag 11 januari probeerden onbekenden op een domein langs de Sportpleinstraat op maar liefst drie verschillende plaatsen in te breken. Het raam van een berghok en twee sloten werden beschadigd maar er werden geen goederen ontvreemd.

Lees meer over