Horecaman en The King van Tienen, Albert Vancauwenberghs, plots overleden

albert

De 68-jarige Albert Vancauwenberghs is plots overleden. In de regio was hij bekend als de King van Tienen en in 2013 nam hij ook deel aan het Vier-programma Komen Eten. ”Hij kon in onnavolgbaar Tiens iedereen aanspreken”, zegt burgemeester Katrien Partyka (cd&v) die door Albert een week geleden nog werd bediend in één van de horecazaken waar hij nog aan de slag was.

Albert werkte jaren in de horeca en was nog altijd actief bij, onder andere, Bar Tien, brasserie Kronacker en in restaurant De Valgaer. Wanneer hij niet werkte ging hij zelf op bezoek bij andere horecazaken in de stad.

“Hij was een bon vivant en was een graageziene gast in Tienen”, weet Partyka nog.

Albert werkte eerder bij de Tiense Suikerrafinaderij en opende daarna het Elvis-café in Grimde. Thuis had hij ook heel wat memorabilia hangen om zijn idool, Elvis Presley, te eren. Hij vloog ook twee keer per jaar naar Amerika om de kapel, waar The King, huwde, te bezoeken, zo weet HNB nog.

In 2013 nam hij deel aan het Vier-programma Komen Eten waar hij een derde plaats behaalde maar zijn gasten ook verwende met een Amerikaans getint menu en waar hij zich, hoe kon het ook anders, entertainde met nummers van Presley.

Albert zou gestorven zijn nadat hij van een trap viel in Bar Tienen, vermoedelijk na een hersenbloeding.

“We zullen hem missen”, besluit Partyka.

Of zoals Luc Devos van Gorky het destijds samenvatte, alleen Elvis blijf bestaan, misschien geldt dat ook wel een beetje voor zijn superfan uit Tienen.

We wensen de nabestaanden alvast veel sterkte.

Tekst: Dirk Desmet/Laurien Holsbeeks

Lees meer over