Hoog tijd om werk te maken van deftige St-Jorisparking

Parking_1

Tienen mag dan wel een schitterende nieuwe Grote Markt hebben, op amper een boogscheut daar vandaag moeten buurtbewoners en automobilisten zich al decennia lang tevreden stellen met een lamentabele parking. Voor Vooruit Tienen is het genoeg geweest. De partij brengt het aanslepend probleem morgen nog maar eens ter sprake op de gemeenteraad.

“Het hele St-Jorisplein, de Kazerne voor de Tienenaar,  ligt er steeds bedenkelijker bij”, zegt fractieleider Nele Daenen. “De aangekondigde oplapwerken aan de bovenste asfaltlaag laten al veel te lang op zich wachten. Nog erger is de toestand voor het recent opgerichte gebouw Residentie Arcade, naast de Manege.  Al geruime tijd ligt de strook voor het gebouw er onaanvaardbaar bij.”

Daenen: “Bewoners van Residentie Arcade aan het plein spreken ons regelmatig aan omdat er maar geen oplossing komt voor strook langs hun gebouw. Ze kijken uit op een enorme waterplas en opschietend onkruid. Zoiets is totaal ongehoord, zeker voor een nieuwbouw pal in het centrum van de stad.”

Lees verder onder de titel
parking3

De hele parking is al langer een doorn in het oog van menig Tienenaar. Zowat twintig jaar geleden werd met veel poeha het Arenaproject aangekondigd op de site waar eens de artilleriekazerne stond. Er zouden verschillende nieuwe gebouwen komen, inclusief ondergrondse parking en zelfs een cinemacomplex. Na voltooiing van het vrijetijdscentrum en een eerste appartementsgebouw hield de privépartner het voor bekeken. Intussen is er een tweede woonblok neergepoot.

Lees verder onder de foto
Het wegdek van de parking lijkt wel op een gatenkaas

“Al meerdere keren hebben wij deze schandelijke toestand bevraagd bij bevoegde schepen Roovers, maar er blijkt maar geen oplossing te komen”, aldus Daenen. “Eerst zou de strook langs het nieuwe gebouw worden opgenomen de algemene ‘oplapwerken’ van het Sint-Jorisplein, maar nu blijkt het een spelletje ping-pong te worden tussen de stad en de aannemer van de bouwwerken. Een oplossing voor deze situatie blijkt nog steeds niet in zicht. Het enige wat de bewoners vragen is een deftige en onderhouden toegang naar hun woningen.”

“Fier Tienen”, waar het stadsbestuur ze graag mee uitpakt, is hier ver te zoeken.

Lees meer over