Geo-caches in de Getevallei

Wandelingen in de natuur
De Getevallei heeft er een nieuwe attractie bij. Vanaf zaterdag 3 juli kan je in gans de sportregio Getevallei op zoek gaan naar geo-caches.

Een geocache is een verborgen schat die je moet gaan zoeken. Met onze sportregio willen we in plaats van alleen activiteiten aan te bieden in 1 bepaalde gemeente of stad, ons ook richten naar activiteiten die je gedurende een ganse periode in alle steden en gemeenten van onze sportregio kan beoefenen, luidt het bij de initiatiefnemers.

Bedoeling is dat iemand een waterdichte doos of cache ergens verstopt en de gps coördinaten achterlaat op de website. Op die manier kan je zelf op zoek naar de schat. Onderweg passeer je dan langs mooie plekjes die je zelf misschien niet zou ontdekken.

Je bevindingen noteer, samen met je naam en de datum, in het logboek dat in de doos zit. “Dit jaar hebben we slechts 1 cache per deelgemeente gelegd , 2022 komt er nog eentje bij en in 2023 nog eentje extra.

Om deel te nemen heb je een wandel-gps of smartphone met gps functie nodig, stevige wandelschoenen en een balpen om het logboek te tekenenen.

Elk gezin kan deelnemen en bij elke cache krijg je een indicatie over de moeilijkheidsgraad van het terrein en hoe goed het doosje verstopt is. “Sommige caches zijn makkelijk te vinden, terwijl je voor anderen je beste speurneus moet opzetten. Ze kunnen ok pas op het einde van een kilometerslange wandeltocht ligge,. Hou dus rekening met de fysieke capaciteiten van je kleine stappers wanneer je je route uitstippelt.”

De cache en de omgeving moet je achterlaten zoals je die gevonden hebt, met andere woorden proper.

Meer informatie vind je op www.sportregiogetevallei.be

Lees meer over