Geen wedstrijden, wel gezellige familiereünie voor Bart Swings op BK Skeeleren

Bart Swings

Vandaag vond in Tienen het Belgisch kampioenschap skeeleren plaats. Grote afwezige tussen de deelnemers was gouden medaillewinnaar schaatsen Bart Swings. Tot vreugde van zijn overtalrijke fans kwam hij toch een kijkje nemen hoe hier alles verliep en maakte hij van de gelegenheid gebruik voor een gezellige familiereünie.

“Natuurlijk had ik vandaag liever zelf meegedaan”, vertelt Bart, “maar enige tijd geleden heb ik mij gekwetst aan de lies en dat is nog niet helemaal hersteld. Daarom neem ik vandaag geen enkel risico. Er komen nog genoeg wedstrijden dit jaar.”

Bart Swings: “Uiteraard vond ik het vanzelfsprekend om hier aanwezig te zijn. Het is altijd plezierig om die vele jonge mensen aan te moedigen. Zelf kom ik geregeld op deze skatepiste in Tienen trainen. Met haar 200 m. lengte is zij ideaal om te trainen. In mijn woonplaats Herent missen wij zo’n piste. Tienen is niet zo veraf van bij ons en dat is altijd een goeie gelegenheid om eens binnen te wippen bij mijn oma en bij bomma. Mijn ouders zijn allebei van Tienen afkomstig.”

Lees verder onder de foto
Bart Swings en fans
Even tijd maken voor de fans

Voor Bart zou een mooie droom uitkomen indien ergens in Vlaanderen ook een ijspiste voor snelschaatsen zou worden gebouwd. “Dat is natuurlijk een erg dure aangelegenheid”, aldus Bart, “maar hopelijk komt het er vroeger of later toch eens van. Intussen kunnen jonge skaters zich alvast voorbereiden op inline skatepistes, zoals die hier in Tienen.”

Lees verder onder de foto
Bart Swings en foto's
Iedereen wil een handtekening

Veel tijd voor een babbel is ons niet gegund. De kampioen wordt opgeëist door een lange rij jonge rennertjes die allemaal een handtekening willen van hun grote idool. Dat maar even tijd maken voor een babbel met oma Nadine Morren die zoveel als ze kan nog steeds wedstrijden van Bart gaat bijwonen.

Lees verder onder de foto
Nadine Morren
Oma Nadine Morren, sinds haar interview op TV toch ook min of meer een BV.

“Het heeft er bij hem, bij zijn broer en zijn twee zussen altijd wel ingezeten”, vertelt een trotse Nadine. “Toen ze nog kind waren en bij ons mee op vakantie gingen naar zee, waren ze vaak aan ’t rondrijden met hun skates. Het was altijd een plezier om hem zo tussen de mensen te zien laveren. ’t Ging allemaal heel vanzelf. Als hij later competitie beginnen rijden is, ging vaak het hele gezin mee. Zijn ouders zijn ettelijke keren mee naar het buitenland gereisd. Ze waren uiteraard enorm blij toen Bart die gouden medaille kon veroveren, maar helaas mochten ze omwille van die coronatoestanden niet mee naar China.”

Bart swings reunie
Blij om de familie nog eens te ontmoeten.

Lees meer over