Ga eens op ontdekkingstocht bij Bezorgd om Mensen

27 september 2022 | 10u40 | Gepost door rik.poulman@te…
Talrijke organisaties, bedrijven en winkels helpen BOM anderen te helpen

Zondag 2 oktober is het Open Bedrijvendag. In Tienen kan je een kijkje gaan nemen achter de schermen van Bezorgd om Mensen (BOM), de organisatie die zich al meer dan 30 jaar inzet voor kansarmen uit de regio.

Bezorgd om Mensen is een vrijwilligersorganisatie die vooral materiële steun biedt aan meer dan 900 mensen in een kwetsbare financiële positie in regio Tienen. “Door de huidige crisis moeten steeds meer mensen op onze hulp een beroep doen”, zegt voorzitter Katrien Bultynck . “Op 2 oktober zetten we onze deuren aan de Hamelendreef 100 in Tienen wijd open om je te laten zien wat een onderneming het is om enkel met vrijwilligers deze uitdaging te blijven aangaan.”

BOM is vandaag neutraal en onafhankelijk, maar staan open voor alle samenwerkingen die drempels naar hulp en versterking van haar doelgroep kunnen verlagen. “We onthalen mensen in kansarmoede op een respectvolle, open en niet-veroordelende manier. We proberen mensen in kansarmoede te versterken door hen de mogelijkheid te bieden mee vrijwilligerswerk in onze organisatie te doen, door samenwerking met organisaties naar wie we kunnen doorverwijzen, door ontmoetingsmomenten en workshops te organiseren. We werken aan duurzaamheid: we zijn een schakel in de keten die voedselverspilling tegengaat We geven binnengebrachte goederen een nieuwe eigenaar.

Lees verder onder de foto
Voorzitter Katrien Bultynck
Voorzitter Katrien Bultynck

Wat kan je er beleven op 2 oktober ?

Via een inlevingsparcours kom je te weten hoe het voelt om hulp te komen vragen als je het financieel heel moeilijk hebt, hoe BOM erin slaagt om enkel met vrijwilligers twee maal per week voor 150 gezinnen (goed voor 900 volwassenen en kinderen) een evenwichtig voedselpakket samen te stellen, waar ze al die voeding haalt, welke de logistiek hierachter zit, hoeveel koel- en vriesruimte ze nodig hebben om een dergelijke hoeveelheid aan voeding te bewaren, en nog zoveel meer. Om 11 uur gaat Bultynck live in gesprek met Jonathan Holslag (politicoloog VUB en inwoner van Tienen) over (kans)armoede in Tienen.

Met de Open Bedrijvendag kijkt BOM uit naar nieuwe vrijwilligers die mee hun schouders onder deze maatschappelijk relevante onderneming willen zetten, bedrijven die haar verse voeding willen schenken, schenkers dankzij wie ze een aantal noodzakelijke investeringen kunnen doen zoals de aankoop van een extra diepvriescel en een koelcamionet.

Lees meer over