Frituur Walter overvallen, zaakvoerder gaat dader te lijf

Frituur Walter

Bezoekers van frituur Walter in Tienen kregen op woensdag 14 september de schrik van hun leven. Rond 22.30 uur verbrijzelde een man het glas van de deur met een Engelse sleutel en eiste geld. De zaakvoerder liet zich niet doen en ging de dader te lijf.  

Walter Vits (60) baat al 45 jaar een frituur uit in de Zijdelingsestraat tegenover het station van Tienen en schrok zich woensdagavond een hoedje.

“Er zaten nog  wat mensen te eten in mijn zaak toen we een slag hoorde op de deur. Nochtans was de deur gewoon open, want ik sluit pas tegen 23.00 uur. We zagen een man die met een Engelse sleutel het glas probeerde kapotte te slaan. Hij rende naar binnen en riep money, money, of iets dergelijks. Het praatte in een gebroken Engels of Frans maar ik wist goed waar het over ging.  De man, van vreemde origine, was duidelijk herkenbaar, hij moet rond de 40 à 45 jaar oud geweest zijn en was om en bij de 1,70 meter groot”, vertelt de frituuruitbater.

Walters klanten renden in paniek naar buiten en toen ik vanachter mijn toonbank kwam, zwaaide hij met de sleutel met de intentie mijn toonbank kapot te slaan. Ik stond er alleen voor maar, met het nodige duw- en trekwerk, kreeg ik hem toch op de grond en kon ik de sleutel afnemen.”

De dader slaagde erin recht te komen en vluchtte vervolgens in de richting van de Colruyt. “Nadat ik de politie had gebeld, ben ik nog in de auto gesprongen en hem achterna gereden maar ik heb hem niet meer gezien. Ondertussen was de politie aangekomen en ook zij hebben gepatrouilleerd maar geen spoor te vinden. Hopelijk kunnen we de camerabeelden van de stationsparking opvragen, zodat we hem kunnen identificeren.”

Lees verder onder de foto.

Frituur Walter
De dader sloeg eerst het glas stuk, kwam dan naar binnen en eiste geld

Al erger meegemaakt

Hoe dan ook opent Walter vandaag opnieuw zijn frituur. “Ze zijn het glas al komen vervangen en ik ben nu alles aan het opkuisen. Schrik heb ik niet. Ik heb al 45 jaar een frituur in Tienen en heb al ergere zaken meegemaakt. Zo heeft er al eens iemand met een revolver voor mij gestaan. Vorig jaar nog hebben ze ingebroken langs de achterkant van mijn zaak. Nochtans heb ik daar gewapend glas geïnstalleerd maar ze zijn er toch in geslaagd om er een gat in te maken. Ze hebben toen alles overhoop gezet, zitten drinken en van alles meegenomen, onder andere het wisselgeld voor de volgende dag. Ik panikeer niet snel en ik heb zijn gezicht goed gezien, ik zou hem herkennen als hij hier weer zou staan.”

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees meer over