Foto- en podcastwandeling vertelt het unieke verhaal van 12 mensen uit Tienen

Podcast-wandeling

In het Stadspark van Tienen kan je vanaf 28 mei verhalen uit de buurt ontdekken tijdens de foto- en podcastwandeling Talk of the Town Tienen, een initiatief van Tienen Curieus waarbij 12 Tienenaars zich lieten portretteren en hun verhaal over hoop vertellen.

“Met dit project willen we de Tiense buurtbewoners dichter bij elkaar brengen en ze laten kennismaken met de diversiteit van de stad. De verhalenroute is een combinatie van vertellende portretten en beeldende podcasts.” zegt organisator Philippe Boone.

“Na bijna twee jaar van allerlei beperkingen en isolatie door Covid-19, gingen we op zoek naar de behoeftes en de vreugdes van de verhalendelers en vroegen hen welke hoop zij koesteren voor hun stad en de wereld. Dit resulteerde in openhartige en uit het leven gegrepen verhalen.”

De foto’s zijn van fotograaf David Van Baelen en podcastmaker Rutger Cox zorgde voor de rest. Het resultaat is en expo met levensgrote portretten en QR-codes waarmee je de bijhorende podcast kan beluisteren op je smartphone.

Lees verder onder de foto. 

Podcastwandeling
Mensen uit Tienen vertellen hun verhalen over hoop tijdens de expo.

Openingsfeest op 28 mei 

Zaterdag 28 mei wordt de expo officieel ingehuldigd, van 14 tot 17 uur, met een openingsfeest waarop er ook gratis pannenkoeken zijn, volksspelen en een optreden van Hopers.

Tienen Curieus kreeg voor het initiatief de steun van Curieus vzw, SAAMO Vlaams-Brabant en het intern steunfonds van Bpost.

Meer info is te vinden op de website van Curieus en de Facebookpagina. 

Lees meer over