Evi Serron nieuwe voorzitter Blauw Wit Tienen

11 oktober 2022 | 14u25 | Gepost door rik.poulman@te…
Evi Serron

Het wordt duidelijk dat de verkiezingskoorts eraan zit te komen. Politieke partijen/bewegingen herschikken hun besturen, zoals bij Blauw Wit Tienen waar Evi Serron de nieuwe voorzitter wordt.

Voor wie haar nog niet kent, Serron is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Tiense liberalen en is voor velen mogelijk bekender als HR manager van de Tiense vzw Blankedale of als voorzitter van vzw STAN (Trefpunt Verstandelijke Handicap)Tienen.

De blauwe bestuursploeg die deel uitmaakt van de Tiense meerderheid, hield op woensdag 5 oktober bestuursverkiezingen met Evi als nieuwe voorzitter. Haar voorganger Dave Froidcoeur legt zijn focus verder op de regio, met als eerste belangrijke doelstelling de nationale kandidatuur van Tiens schepen Bram Delvaux. “Het kersverse bestuur wordt een sterke kernploeg van huidige leden van Open Vld, die in de loop van de komende jaren aangevuld zal worden met 'witte' leden, personen van Tienen die een warm hart toedragen en aan politiek willen doen zonder lid te moeten zijn van een nationale politieke partij”, klinkt het.

Lees verder onder de foto
Evi and Dave
Evi Serron neemt de fakkel over van Dave Froeidcoeur.

Evi Serron: “De voorbije jaren waren allesbehalve rustig en stabiel. Momenteel kampen we nog met heel wat onzekerheden, waaronder het huidige energiegebeuren. Het beheerst ons leven momenteel in vele opzichten. Voor veel mensen is het niet duidelijk welke richting de huidige crisis uitgaat waardoor politiek engagement soms moeilijk wordt. Nu meer dan ooit, voel ik de behoefte om samen met deze ploeg een sterk onderbouwd en vernieuwend beleid uit te tekenen, gebaseerd op onze liberale basiswaarden en gezien met een frisse, open blik. Een beleid met een duidelijk doel, bekeken vanuit een brede blik en vertrekkende van feiten en oplossingen.”

Lees meer over