Energieloket helpt facturen betaalbaar te houden

13 oktober 2022 | 09u34 | Gepost door rik.poulman@te…
dakisolatie

Stad Tienen startte begin deze week een informatiecampagne en een energieloket op om haar inwoners te informeren hoe ze energiefacturen betaalbaar kunnen houden. Er staan ook een resem energiebesparende maatregelen op de agenda.

De campagne verloopt in samenwerking met het Wooninfopunt. Inwoners kunnen er terecht met hun vragen over steunmaatregelen en energiebesparende investeringen, na afspraak of telefonisch op het nummer 016 80 57 62. Bijkomend komt er een uitgebreide informatiecampagne en wordt alle nuttige info gebundeld in het stadsmagazine en op www.tienen.be/warmtienen.

Liesbeth Vanderloock (CD&V): “Ook binnen de stadsdiensten nemen we de nodige maatregelen. Er wordt gekozen voor een scenario waarbij de dienstverlening op drie locaties gecentraliseerd zal worden: het stadhuis, het sociaal huis en het Vrijetijdscentrum. In praktijk betekent dit dat sommige diensten van locatie verhuizen, zodat bepaalde delen van de gebouwen afgesloten kunnen worden.” In de stadskantoren wordt de temperatuur teruggebracht naar 19°C. Ook elders in de stadsaccommodatie gaat de thermostaat een paar graden lager.

Lees verder onder de foto
Liesbeth
Schepen Vanderloock: "Wij beperken de dienstverlening tot drie locaties".

Samen met Fluvius en de omliggende gemeenten wordt bekeken of de straatverlichting tussen 23 en 5 uur gedoofd kan worden. Op langere termijn wordt ook bekeken welke duurzame ingrepen nodig zijn om de stadsgebouwen energiezuiniger te maken. Binnen het winterplan bereidt de stad zich voor om bij een strenge winterprik warme plekken aan te bieden waar iedereen terechtkan. Daarvoor wordt met partners samengewerkt zoals het Inloophuis en de lokale dienstencentra.

In de gemeenteraad werd er gepolst in hoeverre de dakenscan die in februari 2018 boven Tienen werd uitgevoerd, ook een opvolging kent. Eigenaars of huurders kunnen via de website https://www.tienen.be/hot-of-cool nagaan of hun woning al dan niet onderhevig is aan warmteverlies.

Lees meer over