Eindejaarperiode ingezet met wintermagisch klank- en lichtspel

Wintermagie

De energiecrisis ten spijt, toch zal het in Tienen tijdens de eindejaarperiode niet ontbreken. Vanavond wordt al een deel van de feestverlichting aangestoken. De stad brengt een niet te missen driedimentionaal klank- en lichtspel op de O.L.V.-ten Poelkerk met dansers en acteurs.

“Een wintermagische droom” speelt zich af op de Grote markt van Tienen. Het is een donkere avond in december, de kerstmarkt is dicht en de Grote Markt is verlaten. Of toch niet … Daar loopt een klein meisje, Lotte, helemaal alleen langs de grote kerstboom. De kerstboom wordt wakker en neemt Lotte mee doorheen de wonderlijke geschiedenis van Tienen. Wie vorig jaar het schitterende spektakel bij de opening van de Grote Markt meemaakte, zal ongetwijfeld ook dit jaar willen genieten van deze prachtige vertoning.

Lees verder onder de foto
wintermagie2
Het leven gaat verder, ook in moeilijke omstandigheden. Er werd gekozen voor een mooi programma waar iedereen van kan genieten.

“Het is een bewuste keuze van het stadsbestuur om de bevolking in deze toch wel moeilijke tijden een mooie attractie aan te bieden”, verduidelijkt burgemeester Katrien Partyka. Wie het spektakel vanop een goed zichtbare plek wil bijwonen, kan gratis tickets reserveren voor de golden circle via deze link: www.tienen.be/tickets. Er zijn 8 opvoeringen gepland, op vrijdag 09/12 om 19.30 uur en 21.00 uur, op zaterdag 10 en zondag 11/12 om 18.00, 19.30 en 21.00 uur.

Net als in voorgaande jaren komen er drie grote kerstbomen in de stad, is er een kerstmarkt en totemannenbak en kan je komen shoppen met de kerstbus. Als toemaatje krijgt iedere Tienenaar binnenkort een T-bon van € 5 in zijn brievenbus bezorgd. Meer informatie over wintermagie in Tienen lees je in Passe Partout van 7 december.

Lees meer over