Eerste bankautomaat op komst in Kumtich, maar op termijn ook nieuwe bankautomaten in Tienen en Oplinter

Inwoners moeten gemakkelijker toegang krijgen tot hun cash geld

Zowel in de deelgemeenten Oplinter als Kumtich als in Tienen zelf zoekt Batopin, het bedrijf dat cashautomaten bouwt voor banken, nog geschikte panden.

De federale overheid heeft een overeenkomst met Batopin, dat cashautomaten bouwt voor banken. Men is nu op zoek naar degelijke leegstaande panden om hun Bancontact cashpunt neer te zetten. Zo zal er in Oplinter alvast één komen, in Tienen zouden er nog twee moeten bijkomen en ook in Kumtich is men op zoek naar een geschikte locatie. In Kumtich zou dit de eerste bankautomaat worden, in Oplinter de tweede.

De panden moeten wel voldoen aan bepaalde voorwaarden, zo zou het centraal gelegen moeten zijn, er moet parking mogelijk zijn, het moet gelijkvloers zijn en ook de gevelbreedte is van belang.

Burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) vindt het belangrijk om deze zoektocht te steunen. “Ik vind het essentieel dat we helpen meezoeken naar panden, want voor de inwoners van zowel de stad als de deelgemeenten is het belangrijk dat er cashpoints komen, zeker nu met het verdwijnen van de bankautomaten in de bankfilialen", zegt ze.

Lees meer over