Een bakje troost? Nieuwe tentoonstelling vertelt je de hele geschiedenis van dampende drankje

koffie

Nog tot 16 april loopt in de Erfgoedsite de tentoonstelling “Koffiestories – een boon voor koffie-erfgoed. Zeker voor de schoolgaande jeugd een bezoekje waard om het hele verhaal achter het dampend kopje te leren kennen.

Wereldwijd is koffie na water en thee de meest gedronken drank ter wereld. Geproduceerd aan de ene kant van de wereldbol, wordt koffie hoofdzakelijk aan de andere kant ervan gedronken. De keten omspant de hele aardbol. Tradities rond het zetten en drinken van koffie kunnen erg verschillen. Maar het is toch vooral de liefde voor een dampend kopje dat ons verbindt.

“Van bij de plant tot in het kopje gaat de expo ‘Koffiestories’ op zoek naar boeiende informatie en intrigerende getuigenissen over koffie”, verklaart erfgoedcoördinator Jürgen Vanhoutte. “Met bijzondere aandacht voor koffie-erfgoed geeft deze expo je inzicht in het rijke verleden van koffie en laat het je kennismaken met het reilen en zeilen in de wereld van koffie vandaag.”

Lees verder onder de foto
koffie_2

De expo “Koffiestories” werd ontwikkeld door het Centrum voor Agrarische Geschiedenis (CAG vzw), in samenwerking met de Plantentuin Meise, het Koninklijk Verbond van Koffiebranders en Cera. Hij was al op verschillende plaatsen in Vlaanderen te bewonderen. De link tussen koffie en suiker is zo evident, dat Tienen als tussenstop zeker niet mocht ontbreken

De tentoonstelling is dagelijks, behalve op zondag, te bezoeken van 10 tot 17 uur. De toegang is gratis. Info: dienst erfgoed, tel 016 24 76 60, erfgoedsite@tienen.be.

koffie_3

Lees meer over