Dr. Hans Struyven: “1.026 COVID patiënten verzorgd”

Struyven

Niemand had op 17 januari 2020, dag van de vorige nieuwjaarsreceptie van het regionaal ziekenhuis Tienen, kunnen vermoeden dat het coronavirus zo snel zou toeslaan. Drie jaar en 1.026 COVID patiënten later blikt directeur Hans Struyven terug op deze hectische periode.

“Al op 3 maart 2020 werd de eerste COVID patiënt in RZ Tienen gehospitaliseerd”, aldus dr. Struyven. “De pandemie nam het van ons over. Tot 31 december van vorig jaar hebben wij 1.026 Covid patiënten in ons ziekenhuis verzorgd.” Daarnaast werd evenveel aandacht geschonken aan zieken met andere noden. Er bovenop werd in samenwerking met de eerste lijnszorg en de lokale overheid ook nog twee zeer succesvolle vaccinatiecentra uitgerold. Voor de directeur een geweldige realisatie van alle medewerkers en artsen die in zeer moeilijke omstandigheden dat allemaal hebben verwezenlijkt.

Dr. Struyven: “Wij zijn nu in het ‘postpandemie normaal’ beland met op dit moment ook heel wat luchtweginfecties, waarbij ik wel de indruk heb dat het COVID verhaal nu wel in onze reguliere werking geborgen kan worden en uit de crisissfeer is gehaald.”

Over het nieuwbouwziekenhuis dat gepland is aan de Houtemstraat, waar al lang naar uitgekeken wordt, kon de directeur vertellen dat volgens de huidige planning zal begonnen worden met de afbraak van de helft van het Sint-Jan ziekenhuis om plaats te maken voor de bouw van een nieuwe kliniek. De eerste steen daarvan zal begin volgend jaar gelegd worden als verder alles volgens plan verloopt.

Terloops werd ook vernomen dat mevrouw Nancy Vansteenkiste ontslag nam als voorzitter van de raad van bestuur van de kliniek. Gust Rector, voormalig directeur van de kliniek Broeders Alexianen in Tienen, volgt haar in die functie op.

Lees meer over