Dodelijk ongeval aan Moespikvest in Tienen, 84-jarige fietser overleden

4 augustus 2022 | 16u12 | Gepost door rik.poulman@te…
dodelijk ongeval

Deze namiddag gebeurde een dodelijk ongeval aan het kruispunt van Moespikvest met de Sint-Helenavest. Een lichte vrachtwagen heeft er een fietser omvergereden.

De omstandigheden hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, zijn momenteel nog niet duidelijk. Politie en parket zijn ter plaatse. Verschillende buurtbewoners beklagen er zich over dat de verkeerslichten absoluut niet behoorlijk zijn afgesteld. Soms geven ze zowel groen licht aan zowel fietsers als auto’s. Buren zeggen dat ze dit al meermaals hebben aangeklaagd.

Het is wel heel cynisch dat twee jaar geleden de Fietsersbond Tienen precies op dit kruispunt actie voerde om de onveilige toestand aan te klagen. Hun actie was zeker niet overbodig.

Er staat momenteel een file vanaf de E40. Het verkeer wordt omgeleid.

Volgens Sarah Callewaert van Parket Leuven kwam de 84-jarige fietser rond 13.30 u. in aanraking met een vrachtwagen en overleefde het ongeval niet . De vrachtwagenchauffeur legde een negatieve alcohol-en drugtest af en hield zich ook aan de geboden snelheid. Het is nu aan de verkeersdeskundige om uit te zoeken wat er gebeurd is.

Lees meer over