De schaapjes zijn geteld, de Lazuur mag beginnen

1 oktober 2022 | 15u53 | Gepost door rik.poulman@te…
Lazuur

Over welgeteld één week wordt op de Tiense Grote Markt de Lazuur betwist, een loopwedstrijd tussen verschillende wijken van de stad, waarbij iedere ploeg een zelfgemaakt schaap moet torsen.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Vandaag grepen de laatste voorbereidingen plaats in de kapel van Sincte Maurus in Grimde. Iedere wijk, hier contrei genoemd, presenteerde zijn schaap aan een strenge jury die erover waakt over het wel voldeed aan de gestelde eisen: een volume van minimum 0,5m³, minstens 4 kilo wegen en voorzien zijn van 4 poten, een kop en een staart. Het schaap moet ook herkenbaar zijn als schaap. In totaal hebben zich 10 contreien aangeboden.

Lees verder onder de foto
Lazuur_2

Tijdens een conclaaf, waarbij slechts één vertegenwoordiger van iedere contrei aanwezig is, wordt uitgemaakt welk schaap het schoonste is. Er wordt hierbij onder meer gekeken naar de creativiteit van het ontwerp, de uitvoering in de contreikleuren en -thema, het verhaal achter de ploeg, outfit en schaap.. Die krijgt een voorsprong tijdens de loopwedstrijd.

Lees verder onder de foto
lazuur5

Na rijp beraad werd contrei Passieveld bekroond met de titel “mooiste schaap”. De Getedraken lopen rond in de mooiste outfit. De Lazuur wordt op zaterdag 8 oktober tijdens de Kweikersdag betwist op de Grote Markt van Tienen.

Lees meer over