De Blue-Bike blijkt schot in de roos

14 maart 2023 | 10u34 | Gepost door rik.poulman@te…
Archieffoto

Iets meer dan twee jaar na de installatie van een tweede Blue-Bike verdeelpunten in Tienen, blijkt de formule aan te slaan in de suikerstad.

In mei 2017 ging de stad een samenwerking aan met Blue-Bike. De formule sloeg aan en sinds november ’21 zijn er in deze stad 24 Blue Bike deelfietsen ter beschikking aan het station en het sportcentrum Houtemveld. Ze kunnen voor korte of langere periode ontleend worden aan een voordelig tarief.

Een echte doorbraak kent de formule nog niet, maar het aantal gebruikers neemt wel van jaar tot jaar toe. Zo maakten in vorig jaar 291 personen in Tienen gebruik van een Blue-bike, goed voor 1.932 ritten. Meestal wordt een Blue-Bike voor een periode van 5 tot 8 of 9 tot 12 uren ontleend. Inwoners uit Tienen gebruiken met hun Blue-Bikeabonnement ook regelmatig fietsen op andere locaties, met het station van Leuven als koploper.

“De Blue-Bikes zijn voorzien van zeven versnellingen en een boodschappenmandje”, licht schepen van mobiliteit Liesbeth Vanderloock toe. “De fietsen kunnen 24 uur per dag ontleend worden, 7 dagen op 7, en worden regelmatig nagekeken en onderhouden. Het systeem is eenvoudig. Wie zich als abonnee registreert op www.blue-bike.be, krijgt binnen de vijf werkdagen een gebruikerskaart toegestuurd. Hiermee kan je tot twee fietsen tegelijk ontlenen. Na gebruik breng je de Blue-bike gewoon terug naar dezelfde locatie.”

Lees meer over