De allerkleinsten krijgen een welkomstpakket in Tienen

Er zit onder andere een eendenknuffeldoekje in, verwijzend naar de Tiense Kweikers

De stad Tienen heet alle nieuwe Tienenaars welkom en zo ook de allerkleinsten. Ouders die de geboorte van hun kindje komen aangeven in het stadhuis krijgen een informatief geboortepakket mee.

“We zijn fier op het aanbod in onze stad voor baby’s, peuters, kleuters,… Het lijkt me dan niet meer dan logisch dat we het aanbod van voorzieningen kenbaar maken aan kersverse ouders", aldus schepen van Mensen Ine Tombeur (N-VA).

Het geboortepakket bestaat uit een knuffeldoekje onder de vorm van een eendje, want inwoners van Tienen worden niet voor niets Tiense kweikers genoemd. Daarnaast worden kersverse ouders wegwijs gemaakt in de waaier aan voorzieningen die Tienen rijk is op vlak van kinderopvang, speel-en ontmoetingsplekken, scholen en nog zoveel meer. 

De geboortedoos wordt meegegeven bij de aangifte van de geboorte bij de dienst burgerzaken in het stadhuis. Ouders van kindjes die na 1 januari ’24 geboren werden en nog geen doos ontvingen, kunnen een exemplaar afhalen in het Speelpunt, een speel-en ontmoetingsplek voor kinderen jonger dan 3 jaar en hun (groot-) ouders in het Vrijetijdscentrum op het Sint-Jorisplein in Tienen. Je kan er elke woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur terecht zonder inschrijving. 

Lees meer over