City-manager mag eindelijk ophoepelen en daar is niemand rouwig om

city manager

Het schepencollege van Tienen maakt dan toch een einde aan de overeenkomst met ABM, een firma die het city-management voor de stad zou uitvoeren, maar nooit potten brak, integendeel. Op 8 september komt er een einde aan de overeenkomst. Dit folietje van het college kostte de Tiense belastingbetaler twee jaar lang over de € 6.000 per maand.

Van de city-manager werd verwacht dat hij de lokale handel door allerlei acties uit het slop zou halen, maar veel meer dan zijn karretje aanhangen aan dat van een stel dynamische handelaars, is het nooit gekomen. Klachten in het verleden waren legio. Zo werden affiches van de eindejaaractie vorig jaar pas rondbedeeld als die actie al lopende was. Bitter weinig winkeliers kregen de man of iemand van zijn bedrijf te zien.

Tijdens de voorbije gemeenteraden werd de city-manager herhaaldelijk onder vuur genomen. Hij vond alleen een verdediger in schepen voor lokale handel Eddy Poffé (Open VLD) die meende dat de man wel recht had op respijt “omdat hij geen handelaarsvereniging had om op terug te vallen”. De andere schepenen hielden zich opvallend stil. Muisstil.

Lees verder onder de foto
Els Moyens
Tijdens de vorige gemeenteraad bond oppositieraadslid Els Moyens (Tienen Vooruit!) de kat de bel aan met een striemend pleidooi over het uitblijven van acties.

Oppositiepartij Tienen Vooruit! drong er in het verleden bij herhaling op aan om een deskundige bij de stad aan te werven als aanspreekpunt voor alle lokale handelaars. Het onverkwikkelijke verhaal van de stadsmanager lijkt nu een stille dood te sterven, al kost dat de stad nog wel enkele duizenden euro's. Misschien kan er toch een lichtpuntje onthouden worden. De frustratie en de teleurstelling bij een aantal ondernemende handelaars was dermate groot, dat enkelen onder hen mekaar hebben gevonden in het project “wearetienen”. Recent lanceerden zij hun nieuwe website https://wearetienen.be/, een handige tool waarin je een kleine 200 Tiense ondernemers beschreven vindt met foto en ingedeeld in elf categorieën: bedrijf en kantoor, eten en drinken, horeca, kunst & ambacht, mobiliteit & vervoer, ondernemers, shopping & mode, sponsors, sport & ontspanning, verzorging & gezondheid, en wonen & leven. 

Lees meer over