Burgemeester legt samenscholingsverbod op in sommige Tiense straten

verbod

In bepaalde delen van de stad legt Tienen een samenscholingsverbod op. Dat komt er na herhaaldelijke interventies van de politie en meerdere klachten over geluidsoverlast in de betreffende straten.

Het verbod geldt in de Oude Kleerkoperstraat en enkele omliggende strate, met name de Minderbroedersstraat (vanaf huisnummer 33 tot hoek Torsinplein), Torsinplein, Hoegaardenstraat (vanaf Torsinplein tot hoek Sint-Katharinastraat), Meendijkstraat (vanaf Hoegaardenstraat tot Sacreasgang) en de Sacreasgang.

Daar mag je niet samenkomen met meer dan twee personen die 16 jaar zijn of ouder. Het verbod geldt niet wanneer je naar je woning gaat en je niet stopt op het openbaar domein.

Het verbod komt er dus na meerdere interventies van de politie en klachten over geluidsoverlast maar ook omdat er meerdere meldingen bij de ordediensten binnenkwamen van hinder en intimidatie in de de Oude Kleerkopersstraat. 

Het verbod is van kracht vanaf 21 september tot en met 31 december en zal op de eerstvolgende zitting van de gemeenteraad bekrachtigd worden.

Inbreuken zullen bestraft worden met een administratieve geldboete van 100 tot 350 euro. 

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over