Bomalarm bij ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen, buurt hermetisch afgesloten

2 augustus 2022 | 18u20 | Gepost door rik.poulman@te…
Archieffoto

Bij ruitenwisserfabrikant Bosch in Tienen is deze namiddag bomalarm gemeld rond 15 uur. Het personeel werd meteen geëvacueerd, net als dat van de omliggende bedrijven. Politie en brandweer zijn massaal ter plaatse, evenals een team van Dovo en ook leden van de federale politie met honden. 

Veel details zijn er nog niet bekend over het incident maar zeker is dat de volledige omgeving ontruimd werd en alles afgesloten werd in de Hamelendreef, van de Slachthuisstraat tot aan de wijk Abelenehof.

"Rond 15 uur kregen we te horen dat we de site moesten verlaten, toen we buiten kwamen was ook de politie daar met honden. Iemand had naar de beveiliging gebeld en die alarmeerde de anderen", zegt een werknemer die liever anoniem blijft. 

Alleen al bij Bosch werden zo'n 150 mensen geëvacueerd maar ook het personeel van vijf andere bedrijven in de buurt moesten meteen weg. De geëvacueerden konden terecht tin brasserie Zomers Zoet, het was eigenlijk hun sluitingsdag maar de uitbaters kwamen ter plaatse toen ze hiervoor werden opgetrommeld, waar ze een frisdrank kregen en even konden bekomen. 

Ontmijningsdienst Dovo doorzocht de locatie en ook de federale politie kwam ter plaatse met hondenteams, lokale politie en brandweer snelden ook meteen ter hulp, er werden gen explosieven gevonden.. 

Tegen 18.40 uur waren de mensen weer aanwezig in de fabriek, volgens woordvoer Peter De Troch. " Sommigen, die het nodig hebben, worden opgevangen, anderen nemen het werk terug op. Belangrijkste is dat we zulke meldingen ernstig nemen en de mensen opvangen." 

Het onderzoek is intussen afgerond en de site werd vrij gegeven rond 18 uur, het ging blijkbaar om een vals alarm want er werden geen springstoffen gevonden. Het parket van Leuven onderzoekt de zaak verder. 

Tekst: Laurien Holsbeeks/Rik Poulman/Dirk Desmet

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
Bosch politie

Lees meer over