Benefiet haalt 7670 euro op voor dierenasiel in Tienen

dierenasiel

Dominique Wilmots, Bart Thomas en Patricia Hoylaerts gaven 7670 euro aan het dierenasiel in Tienen. Het geld haalden ze op door het organiseren van een benefietactie. Het was al de zesde keer dat ze dergelijk initiatief namen.

De drie verkochten steunkaarten aan 5 euro waarmee mensen prijzen konden winnen die geschonken werden door lokale handelaars.

“De mooie som geld die we konden schenken is van  grote waarde voor het dierenasiel, dat op dit moment volledig volzet is. Het belang van een goed functionerend dierenasiel in onze stad kan niet worden overschat. Met onze benefiet willen wij er dan ook mee voor zorgen dat de dieren in de beste omstandigheden kunnen opgevangen worden en de best mogelijke verzorging krijgen”, zegt Bart.

Het is ook mooi om te zien hoe onze actie mensen verbindt en aanzet om zelf initiatieven op te starten. Zo hadden we dit jaar voor het eerst een standje op de braderij in Tienen tijdens de jaarlijkse Kweikersdag. Een standje dat ook werd bemand door mensen die zichzelf spontaan hebben aangeboden om mee te helpen. Onze groep breidt uit en het is leuk om iets te kunnen betekenen voor de honden en katten die hun gouden mandje nog niet hebben gevonden.”

Met de actie willen de drie niet alleen geld inzamelen maar ook het dierenasiel in de kijker zetten. “Deze vrijwilligers leveren fantastisch werk en wanneer mensen een hond of kat willen aanschaffen, zou de eerste reflex moeten zijn om eens een kijkje te nemen bij onze dierenasielen. De dierenasielen zitten op dit moment overvol. De boodschap is dus Adopt, Don’t Shop!”