Basisschool op zoek naar nog ruim 500 kg gebruikte batterijen om prijzen in de wacht te slepen

bebat

Basisschool Immaculata in Tienen is nog op zoek naar 530 kg oude batterijen want ze doen mee aan een wedstrijd van Bebat waarbij ze prijzen kunnen winnen, wanneer ze voldoende oude batterijen kunnen inzamelen. Ze hebben hun zinnen gezet op een een plantenbak met zitbanken voor op de speelplaats en ook een tuimelrek voor in de tuin, die prijzen mochten ze zelf selekteren.

“In september hebben we ons aangemeld, samen met een aantal andere scholen, voor de Bebat-wedstrijd. Hierbij kan je, door inzameling van oude batterijen, een aantal materialen winnen. Wij hebben gekozen voor een plantenbak met zitbanken voor op de speelplaats en ook een tuimelrek voor in de tuin. Dit wordt allemaal gemaakt met gerecycleerd materiaal. We vinden het dan ook belangrijk dat kinderen de waarde hiervan inschatten en dat ze beseffen dat gerecycleerd materiaal ook echt degelijk is” zegt Ellen Ladangh.

Alle leerlingen doen inspanningen om het doel te bereiken. “Heel veel kinderen gaan actief op zoek, ze vragen het aan leden van hun zwem- of sportclub. En ook ouders doen mee met de wedstrijd. Zelf rijden mijn collega en ik ook een aantal gemeentes af, zoals Tielt-winge, Meensel-Kiezegem of Sint-Truiden. Maar we zijn er nog lang niet. We hebben toch nog een 530 kilo batterijen nodig.”

Voor het spel gelden een aantal regels die het de deelnemers niet makkelijker maakt. “Zo mag je geen Bebat-dozen in winkels leegmaken en ook op het containerpark mag je ze niet plunderen. Het moeten batterijen zijn die bij mensen thuis rondslingeren en hun dienst bewezen hebben. Op 3 december worden de inzamelingen gewogen en gaat men bepalen wie er gewonnen heeft.”