Basisschool De Suikerspin krijgt prachtige muurschildering

Suikerspin
De leerlingen en leerkrachten van GO! Basisschool De Suikerspin in Tienen brachten hun stem uit op verschillende ontwerpen van de Luxemburgse kunstenaar Alain Welter voor een nieuwe mural aan de schoolpoort. Het ontwerp 'Voyage Voyage' kwam als winnaar uit de bus, en met volle goesting ging de artiest in samenwerking met Treepack aan de slag.

Treepack is een kunstenaarscollectief gespecialiseerd in muurschilderingen & street-artprojecten, en werkt concepten op maat uit om een aangename sfeer en beleving te creëren in publieke ruimtes. Juist om die reden deed GO! basisschool De Suikerspin in Tienen beroep op hun expertise om een muurschildering van formaat neer te zetten. De muurschildering getiteld 'Voyage Voyage' neemt de leerlingen en leerkrachten mee op reis.

De Luxemburgse kunstenaar Alain Welter wilde met dit project het kloppend hart en de speerpunten van de basisschool extra in de verf zetten. In deze mural wordt een avontuurlijk knaagdier afgebeeld, een dier dat symbool staat voor het Duitse woord “Leseratte” - of in het Frans “Rat de Bibliothèque”. De maritieme kledij van het hoofdpersonage en het lichaam van de worm in de vorm van een vliegtuig benadrukt het reizende en ontdekkend aspect in een dynamisch en kleurrijk landschap. Een leuke referentie naar de vele boeken die hier gelezen worden, iets wat de creativiteit stimuleert en de leerlingen meeneemt op een literair avontuur.

Lees meer over