Astridvest en Goossensvest tijdelijk afgesloten voor werken

10 augustus 2022 | 14u11 | Gepost door rik.poulman@te…
Astridvest

Beide straten worden afgesloten voor werken die ongeveer twee weken zullen duren. Er is telkens een omleiding voorzien, maar plan vooraf goed je reisweg om niet in rondjes te rijden.

De Astridvest wordt afgesloten voor doorgaand verkeer van dinsdag 16 tot zondag 28 augustus, voor werkzaamheden in opdracht van Fluvius. Een omleiding is voorzien via de Leuvensestraat, de Delportestraat, Danebroekstraat en Broekstraat. Automobilisten doen er evenwel goed aan zich te beraden waar ze precies in de stad moeten zijn. Immers, wie de omleiding volgt die de stad voorstelt, kan aan het kruispunt van de Broekstraat met Goossensvest, alleen de Avendorenstraat inrijden, richting station, precies omdat de Goossensvest zelf ook is afgesloten! Voor het zwaar verkeer (+ 3,5 ton) wordt de omleiding voorzien via de Raeymaeckersvest, Albertvest en Gilainstraat.

Vanaf dinsdag 16 tot woensdag 31 augustus zal de Goossensvest afgesloten worden voor doorgaand verkeer voor het uitvoeren van herstellingswerken aan het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Broekstraat. Er wordt een omleiding voorzien via de Avendorenstraat, IJzerwegstraat, Zijdelingsestraat en Vierde Lansierslaan voor verkeer komende van de Broekstraat en Astridvest.

Vanaf het kruispunt Sint-Helenavest/Moespikvest zal een omleiding voorzien worden via de Moespikvest, Bostsestraat en het Torsinplein. Het Sint-Jorisplein en de Meendijkstraat blijven bereikbaar. Fietsers kunnen met de fiets aan de hand op het voetpad langs de werken.

Goossensvest

goossensvest

Lees meer over