Andy en Johny zien voor 12.000 euro werkmateriaal gestolen worden in Tienen

Andy Vanhove bij zijn camionette

Donderdag keken twee zelfstandigen uit Vissenaken (Tienen) vreemd op toen ze opmerkten dat een deel van hun materiaal gestolen was. De totale kostprijs komt op 12.000 euro euro.

Johny Baldewyns uit Vissenaken, installateur van aircowarmtepompen, vertrok donderdagochtend nietsvermoedend naar zijn werk. “Toen ik bij mijn eerste klant aankwam zag ik dat een deel van mijn materiaal ontbrak, en specifiek van het merk Makita. Toen pas merkte ik dat ze het slot van mijn camionette hadden geforceerd. Deze stond een hele nacht op onze oprit en deze morgen was dan blijkbaar al het materiaal eruit gehaald. Omdat ik ook een werkman in dienst heb, heb ik vaak het materiaal dubbel. Ik merkte dat er een aantal machines weg waren, zo waren er twee kloppers en stofzuigers weg, twee boormachines waarvan een zwaarder en een lichter, een zware klop schroefmachine, een multitool , negen batterijen die toch 100 euro per stuk waard zijn, een batterijlader en een volledige set persbekken van Rothenberger die 1.800 euro kosten. Jammer genoeg geeft de verzekering mee dat ze dit niet kunnen terugbetalen omdat dit uit ons voertuig is gestolen. Ondertussen zullen we het met goedkoper materiaal moeten doen.” 

Tweede diefstal op een nacht

Maar ook Schilderwerken Andy Vanhove uit Vissenaken had pech. Want net deze zelfde nacht werd er uit zijn camionette een aantal machines gestolen ter waarde van 4.000 euro. “Deze morgen vertrok ik en in eerste instantie had ik niets door. Wel zag ik dat mijn lampje vanbinnen brandde, maar ik had er geen erg in. Eenmaal op de werf bemerkte ik dat alles van het merk Makita weg was. Zowel boormachines, multitools, schroefmachines en accessoires. Materiaal waar je eigenlijk jaren voor spaart en investeert. Gelukkig stonden mijn stofzuigers op de werf. Het is echt jammer, want nu moet je weken werken voor dit allemaal te kunnen terug te verdienen. Ook bij ons komt de verzekering niet tussen, want zij zeiden dat ons voertuig achter een gesloten poort moest staan", geeft Andy mee.

Bij Andy werd het slot geforceerd
Ook Andy werd slachtoffer van de dieven
Ook bij Andy werd het slot geforceerd

Lees meer over