Alweer nieuwe daad van agressie in Tienen, vrouw probeert horloge te stelen, slachtoffer duwt haar tegen etalage

Diefstal horloge

Amper enkele dagen nadat drie jongeren een jongen in elkaar sloegen in Tienen is er nu alweer iemand lastiggevallen in de stad. De dader wilde het horloge van I.V. stelen, een studente, maar het slachtoffer verweerde zich en duwde haar belaagster tegen een etalage van een winkel. 

"Mijn dochter had bericht gekregen van de directie dat ze de school mocht verlaten om 12 uur omdat één van de leerkrachten afwezig was. Ze ging nog iets eten in de stad en daarna zou ze alleen naar huis komen. Rond 13.30 uur werd ze aan het kruispunt van de Gilainstraat met de Waaibergstraat benaderd door een vrouw van rond de 50 jaar. Die pakte haar bij de arm en wilde haar horloge uittrekken."

Volgens de mama verweerde haar dochter zich en kon ze ontsnappen. "Die vrouw kwam op mijn dochter af en trok aan haar arm en zei telkens geef, geef, geef. Zij duwde haar drie keer van zich af, de derde keer gaf ze een serieuze duw waardoor haar belaagster tegen het raam vloog van een winkel, mijn dochter is daarop gaan lopen. Omdat ze zo in shock was, wist ze niet meer wat de vrouw droeg. Er was op dat moment weinig volk op straat en ze weet niet of er getuigen waren. We hebben geen klacht ingediend bij de politie omdat we niet weten tegen wie we dat moeten doen. Gelukkig heeft ze haar horloge nog en enkel een aantal krabben op haar hand", besluit de mama die vindt dat de veiligheid in de stad erop achteruit gaat. 

Lees meer over