Action en JYSK komen naar Leuvenselaan, Basic Fit wijkt uit naar oude ARGO winkel op Veemarkt

Basic fit

De kogel is door de kerk want het is nu definitief dat er langs de Leuvenselaan in Tienen een Action en JYSK winkel komt, de werken hiervoor zijn gestart. De Basic Fit vestiging, waarover eerder ook sprake was, komt er niet maar recent vroeg de keten wel een omgevingsvergunning aan voor een pand op de Veemarkt. Action en JYSK zouden eind dit jaar openen en er is op de site nog plaats voor een 3de handelszaak, ook Basic Fit wil dit jaar nog actief zijn in Tienen. 

In de Leuvenselaan komt er dus een Action en een JYSK maar ook een ondergrondse parking met 80 plaatsen.

De eerder voorziene Basic Fit komt er niet maar verhuist naar de voormalige ARGO dameskledingzaak aan de Veemarkt, de nieuwe fitnessruimte zou de deuren openen in het najaar. De kledingzaak sloot in december de deuren waardoor er een einde kwam aan een traditie van ruim 100 jaar. 

De aanvraag voor een omgevingsvergunning betreft louter een bestemmingswijziging van de bestaande handelsruimte en het aanbrengen (of wijzigen van de bestaande) reclame. Er wordt voorzien in een toegankelijke inkom voor mensen met een rolstoel  en een fietsenstalling voor 20 fietsen.

De bestaande ruimte op het gelijkvloers en het achterste gedeelte van de verdieping zal wijzigen van detailhandel naar fitness. De bestaande etalageruimtes zullen verwijderd worden. De bouwheer geeft aan dat het nieuwe uitzicht van de voorgevel, ter hoogte van het gelijkvloers, al besproken werd met erfgoed.

Lees meer over