Actiecomité niet blij met nieuw Bereikbaarheidsplan en begint eigen verkeerstelling: "Wij vragen een herziening"

Verkeerstelling

Een actiecomité in Tienen startte op woensdag 24 mei een verkeerstelling die de verkeerstromen in kaart moeten brengen. Ze doen dat omdat ze vrezen dat het onlangs goedgekeurde Bereikbaarheidsdplan nog meer verkeershinder in de stad zal veroorzaken.  “Het verkeer in Tienen staat bij momenten al bijna letterlijk stil en we vrezen dat de situatie alleen maar zal verergeren met het nieuwe plan. “

Op verschillende plaatsen werd er al een actiecomité tegen het nieuwe plan opgericht en waren er protestacties van inwoners, zo luidt het bij de initiatiefnemers.

“Zij worden immers dagdagelijks geconfronteerd met verkeersellende en stellen vast dat het Bereikbaarheidsplan niets verhelpt aan de bestaande problematieken. Integendeel, het zou  de huidige knelpunten wel eens kunnen vergroten én nieuwe doen ontstaan. De nodige data en analyses om het Bereikbaarheidsplan te ondersteunen en de verschillende ingrepen te verantwoorden, ontbreken.”

Vandaar dat het comité nu met een eigen verkeerstelling begint, in eerste instantie brengen ze de as van de Bostsepoort tot aan de scholencluster in kaart.

“Wij vragen een herziening van het bestaande plan in zijn totaliteit. Daarnaast willen we een aanzet geven tot een onderbouwd plan om de huidige verkeersknoop te ontwarren op basis van objectieve gegevens en parameters”, luidt het bij het comité.

Lees meer over