Aanleg nieuwe voetpaden in Tienen en deelgemeenten

Ook de Groenhofstraat in Kumtich krijgt nieuwe voetpaden

Vanaf februari komen een heel aantal straten in het centrum en de deelgemeenten aan bod voor vernieuwing. Zo gaat er ook extra aandacht naar de schoolomgevingen in de deelgemeenten.

Schepen van Infrastructuur Tom Roovers (Groen): “Iedereen moet veilig kunnen wandelen in Tienen, ongeacht de leeftijd of beperkingen. Daarom schakelt de stad een versnelling hoger om voetpaden in slechte staat aan te pakken en ontbrekende stukken aan te leggen. De prioriteit gaat uit naar veilige voetpaden in de schoolomgevingen. We plannen deze werken in de schoolvakanties. Maar ook moet er werk gemaakt worden van nieuwe voetpaden in een aantal straten in het centrum en deelgemeenten."

Na het afwerken van de werken in de Eeuwfeeststraat, processieweg en Bosveldstraat komen er ook nieuwe voetpaden in de Oorlogsvrijwilligersstraat, Moespikstraat, Groenstraat en op het kruispunt van de Berg van Leningstraat. Dit staat gepland voor het voorjaar. De planning van deze werken houdt ook rekening met de plaatsing van nieuwe nutsleidingen waardoor de hinder voor de bewoners zoveel mogelijk beperkt is.

In het najaar komen de Weggevoerdenstraat, Tricotstraat, Kronkelweg, Mysteriestraat, Sint-Laurentiusstraat, Spoorwegstraat, Sint-Barbarastraat en Tassinstraat aan de beurt. In de Kerkomstraat worden de voetpaden verder aangelegd in combinatie met snelheidsremmende maatregelen.

Schoolomgevingen in deelgemeenten

Tijdens de Krokusvakantie worden de voetpaden in de Hollestraat in Hakendover aangepakt, in de paasvakantie is dan de Groenhofstraat in Kumtich aan de beurt.
De zomervakantie is voor de schoolomgeving van Bost. Daar worden de voetpaden vernieuwd in de Potstraat en Sint-Odulphusstraat en ook op de Hannuitsesteenweg.

Lees meer over