22-jarige verdachte van poging tot doodslag op Grote Markt in Tienen aangehouden

grote markt

Een 22-jarige man uit Tienen is op zondag 28 januari aangehouden door de onderzoeksrechter na een poging tot doodslag op een vijftienjarige jongen op de Grote Markt in Tienen. Dat laat het parket in Leuven weten.

Een groep jongeren zat op vrijdag 26 januari, rond 22.15 uur, op het binnenplein aan de bibliotheek op de Grote Markt in Tienen toen de verdachte er, samen met zijn vriendin, passeerde.

Volgens de verdachte werd er iets negatiefs gezegd waardoor hij zich aangesproken voelde, wat de groep jongeren ontkende. Daarop zou de verdachte een scherp voorwerp uit de handtas van zijn vriendin hebben gehaald waarop enkele jongeren het op een lopen zette maar de verdachte achtervolgde hen.

Het vijftienjarige slachtoffer liep als laatste van de groep en werd in de rug verwond door de verdachte. De verdachte kon even later door agenten van de politiezone Getevallei worden gearresteerd en werd meegenomen naar het commissariaat. .

 In zijn verhoor bekende de verdachte een vuistslag op de rug van het slachtoffer te hebben gegeven terwijl hij een scherp voorwerp in de hand had.

Het parket Leuven vorderde een gerechtelijk onderzoek wegens poging doodslag. De 22-jarige verdachte werd op zondag 28 januari voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besloot om de man aan te houden. De raadkamer heeft op vrijdag 28 januari de aanhouding van de verdachte bevestigd.

De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter en probeer te achterhalen wat er precies gebeurde.

Geen van de jongeren zou de verdachte kennen. Het slachtoffer is nooit in levensgevaar geweest.

 

Lees meer over