Ongelooflijk: gsm verloren in meer, week later gevonden en toestel werkt nog

gsm

Ongelooflijk maar waar. Melissa Serré (39) uit Drieslinter, een deelgemeente van Linter, verloor tijdens een uitje in Maaseik haar gsm, het toestel viel in de Maas. Wat ze nooit had verwacht is dat ze de gsm zou terugvinden en dat die nog zou werken ook.

Voor Melissa was het verlies van haar gsm een heus drama. “Er staan foto’s op van mijn overleden mama en bovendien heb ik er hard moeten voor werken om het toestel te kunnen kopen. Ik wist ook niet of ik een reservekopij had van alle foto’s.”

Melissa was met haar gezin op weekend en verbleef op camping De Boomgaard in Maaseik, de camping ligt aan een meer. “Omdat het mooi weer was, ging ik op een vlot zitten aan de oever, heerlijk met mijn voeten in het water. Ondertussen zocht ik naar vacatures want door corona ben ik, na 19 jaar werken, ontslagen. Ineens kwam er een speedboot, aan hoge snelheid, voorbij en die maakte grote golven. Het vlot ging heen en weer en daardoor verloor ik mijn gsm. Het water was er donker en vies en ik durfde er niet meteen inspringen.”

Wonder boven wonder

Toen ze weer thuis was ging ze op het internet zoeken of de telefoon bestand was tegen water, dat bleek het geval maar slechts voor een korte tijd.

“Ik contacteerde de online groep gevonden-verloren.be, waar vrijwilligers werken die regelmatig in waters duiken om spullen terug te vinden. Jammer genoeg konden ze pas een week later gaan zoeken. Ik vreesde dan ook dat de telefoon het tegen dan zou begeven hebben. Uiteindelijk vonden Danny Kleeren en Geert Van Hoof het toestel terug en wat bleek, de gsm werkte nog. Ik ben dan ook dolgelukkig en zeer dankbaar”, besluit Melissa.

Tekst: Laurien Holsbeeks

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play
gsm

Lees meer over