Nu weer vandalen aan het werk in Drieslinter

Viskot Drieslinter
Luk Lambeets van Natuurpunt Linter stelt tot zijn grote ontsteltenis vast dat het draadraster van natuurgebied “Het Viskot” in Drieslinter op een paar tientallen plaatsen werd doorgeknipt. (foto Natuurpunt)

“Als natuurbeschermers vragen wij niet dat iedereen het eens is met ons beleid”, aldus Luk. “Dat kan ook niet. Maar we mogen wel vragen om wat fatsoen aan de dag te leggen en wat respect op te brengen voor infrastructuren zoals wandelpalen, banken en ook draadrasters. Bovendien schaadt de vandaal zo ook het werk van de landbouwer met wie we hier al jarenlang samenwerken.”

Luk is ervan overtuigd dat dit geen actie is van een puber die zich verveelt. “De persoon(en) die dit gedaan heeft(hebben), (is) zijn hiermee geruime tijd bezig geweest met goed gereedschap. Overdag moet dit zeker aan iemand opgevallen zijn?!”

Lambeets: “Heb je vragen, stel ze en discussieer. We staan u graag te woord. Maar respecteer het werk en de inzet van anderen. En geniet verder van de prachtige natuurgebieden Grote Getevallei en Doysbroek waar wij met vele vrijwilligers dagdagelijks werk van maken.”

Wie hier meer van afweek kan een persoonlijk bericht sturen via messenger of via natuurpunt.linter@gmail.com.

Lees meer over