Nieuw Hoppinpunt langs Sint-Truidensesteenweg in Linter

Hoppin
Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op dinsdag 8 augustus met werken op de Sint-Truidensesteenweg (N3) in Linter. De bushalte Orsmaal Gussenhoven/Oude Kerkstraat wordt in beide richtingen verhoogd. Bijkomend wordt de ruimte voor de frituur ingericht als Hoppinpunt. Daardoor zal je in de toekomst makkelijk kunnen overstappen van het ene vervoermiddel op het andere. De werken duren 5 weken en zijn afgerond tegen 13 september. 

“De filosofie achter Hoppin is eenvoudig: het merk is herkenbaar, uitnodigend, springt in het oog en bundelt alle beschikbare mobiliteitsoplossingen onder één noemer. Hoppinpunten brengen zo veel mogelijk vervoersmiddelen samen op dezelfde locatie. Zo zal je bijvoorbeeld met de auto of fiets naar de bushalte rijden en na de busrit de laatste kilometer(s) afleggen met een fiets. Hoppinpunten worden de ideale knooppunten om van het ene op het andere vervoersmiddel over te stappen”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

De ruimte voor de frituur wordt dus ingericht al hoppinpunt en het fietspad naast beide bushaltes wordt mee verhoogd en opnieuw aangelegd in klinkers, achter de bushaltes door. Wegen en Verkeer zal er ook een parkeerplaats voor mindervaliden aanduiden en fietsbeugels installeren.

De hinder tijdens de werken zou moeten beperkt blijven. Er wordt eerst in de richting van Tienen gewerkt en daarna in de richting van Sint-Truiden. Zowel tijdens de eerste als de tweede fase kunnen alle weggebruikers zich blijven verplaatsen tussen Tienen en Sint-Truiden. Als autobestuurder of gebruiker van het openbaar vervoer hou je wel best rekening met vertragingen. 

 

Lees meer over